Konflikt Discovery og YouSee

Konflikten mellem YouSee og Discovery Networks

Rask Mølle Antennelaug beklager konflikten mellem de to parter, men vil gerne mane til besindighed, der forhandles stadig.

Vi i Antenneforeningerne tror der kommer en aftalte mellem parterne, så vi kan se Discovery Network´s programmer i fremtiden, det er ikke sikkert at det bliver som det var tidligere, men nok mere at der er nogle få programmer som ligger fast i programpakkerne og andre som et tilvalg f.eks. via Bland Selv konceptet.

Som forhandlingerne ligger her og nu, vil der ikke være programmer fra Discovery Network fra 1. januar 2020, men vi er meget optimistiske og næsten sikker på, at parterne kommer til enighed, måske først til februar.

Antenneforeningerne har igennem en del år ønsket, at de meget store prisstigninger skulle ophøre, og at sportsprogrammer ikke skal vises på så mange forskellige kanaler, vi syntes heller ikke det er fair at Discovery Networks tvinger Antenneforeningerne og YouSee til at skal vise og betale for alle deres 11 kanaler, når vi reelt ” kun” vil have et par kanaler og specielt den, hvor der bliver vist landsholdsfodbold på.

Vi er også meget kede af, at DBU sælger deres sportsrettigheder til store udenlandske mediekoncerner som Discovery Networks, som tvinger antenneforeningerne og YouSee til at købe alle deres kanaler. Vi mener at Dansk Landsholds fodbold burde sendes på Danske Must Carry kanaler f.eks. en af DR´s kanaler, så alle danske fodboldfans kan se deres kampe og det bør være DBU´s fornemmeste opgave.

De som ikke kan vente, kan evt. tilkøbe Dplay for en periode, det er Discovery Network streamings tjeneste, som har alle de programmer som vi ikke kan vise fra 1. januar.

Dplay er på tilbud til kr. 99,-/mdr.

Se evt. vores nye programoversigt her

Vi har fra 1. januar fået 6 betalingskanaler i mellempakken med:

 TV2 News, TV2 Sport, TV2 Fri, Disney, National Wild, National Geographic