Godkendt og ikke godkendt antennemateriel

Mange har siden det nye digitale-sendenets idriftsættelse 1. november 2009, oplevet problemer med, at få et godt billede eller har oplevet ”sort skærm”. Dette skyldes oftest, at antenneinstallationen ikke er HF tæt hvilket er et krav til antenneinstallationer i dag, efter overgangen til digital TV.

Hvad forstås der så ved en HF (højfrekvent) utæt installation?

Utætheden består i, at installationen ikke er i stand til at holde de uønskede luftbårne digitale-signaler ude af ens egen antenneinstallation. Disse blandes med de signaler der sendes via kablerne fra YouSee. Herved opstår der en blanding af 2 forskellige signaler, forstået på den måde at man fx ser to TV programmer på samme tid. Symptomerne kan være at der intet billede er, eller at billedet ”pixelere” hvilket opleves som store firkanter i billedet.

Det uønskede signal behøver ikke at være et TV signal, det kan være mange forskellige slags signaler. Dette kan opleves bl.a. ved, at der optræder striber af forskellig art, der løber ”skråt” hen over billedet og sildebens-mønstre der kommer og går med forskellige intervaller.

Hent her beskrivelse på godt og skidt materiale, når der skal laves kabel installation.